«« Vizualizaţi toată gama de sisteme de ventilaţie cu recuperare de caldură şi climatizare în MAGAZINUL ONLINE »»

sisteme ventilatie

Instalaţii HVAC: Încălzire, Ventilaţie şi Climatizare

Sisteme de ventilaţie single-room Vents TwinFresh

Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură marca TwinFresh sunt aparate de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru o singura cameră (TwinFresh single room). Sistemele TwinFresh sunt folosite pentru a controla calitatea aerului interior, reprezentând soluţia perfectă pentru reducerea costurilor şi economisirea energiei.

Sisteme de ventilaţie Soler&Palau ECO ROOM

Unităţile de ventilaţie Soler&Palau ECO ROOM sunt sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură destinate aplicaţiilor rezidenţiale - single room. Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură Soler&Palau ECO ROOM individuale reprezintă soluţia tehnică cea mai simplă pentru asigurarea calităţii aerului interior conform standardelor.

Centrale de ventilaţie cu recuperare de căldură VENTS

Centralele de ventilaţie cu recuperare de căldură VENTS sunt unităţi de tratare a aerului special concepute pentru a asigura simultan atât necesităţile de ventilaţie cât şi pe cele de încălzire necesare. Centralele de ventilaţie VENTS cu schimbător de căldura garantează un confort termic ridicat la cel mai bun raport calitate-preţ.

Centrale de ventilaţie cu recuperare de căldură VENCO

Centralele de ventilaţie cu recuperare de căldură VENCO sunt sisteme de ventilaţie ce alimentează permanent şi confortabil încăperea cu aer proaspăt cu temperatură optimizată. Centralele de ventilaţie cu recuperare de căldură VENCO asigură reducerea costurilor pentru încălzire şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului.

Ventilaţie cu recuperare de caldură

Ventilaţia reprezintă introducerea de aer proaspăt din atmosferă şi îndepărtarea aerului viciat din interiorul incintelor în cantităţi suficiente pentru asigurarea confortului.
Procesul de schimbare şi înlocuire a aerului viciat dintr-un spaţiu închis, denumit ventilaţie ecologică, se realizează cu unităţi de ventilaţie cu recuperare de căldură (HRVU - Heat Recovery Ventilation Units).

Un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură este o unitate de tratare a aerului special concepută pentru a menţine condiţii de temperatură, umiditate, conţinut de praf şi produse gazoase, compatibile cu un anumit grad de confort, în prezenţa diverselor aporturi exterioare, respectând nivelul de zgomot şi de viteză de deplasare a aerului compatibile cu acest confort.

principiu schimbator de calduraPrincipiul de funcţionare al unui sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură:
Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură asigură filtrarea, încălzirea şi admisia de aer proaspăt din exterior în incinte, precum şi evacuarea aerului viciat din interior. Recuperarea călduriiînsistemele de ventilaţie cu recuperare de căldurăse face printr-un schimbător de căldură în plăci, care realizează schimbul termic între aerul evacuat din încăpere şi aerul proaspăt introdus. Aerul de admisie care compensează aerul de evacuare viciat traversează schimbătorul de căldură preluând energie sub formă de căldură. Aerul tratat de unitatea de ventilaţie cu recuperare de căldură este distribuit în încăperi printr-un sistem de conducte cu guri de refulare. Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură asigură un raport corect între debitul de aer introdus şi aerul evacuat din interior, limitând temperatura şi umiditatea din interiorul încăperilor, menţinându-le astfel în domenii de valori destul de largi şi totodată înlătură noxele din aerul ambiant.
Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură îndeplinesc toate cerinţele prevăzute de noile regulamente privind economia de energie, aplicabile în Europa.                                                                                                                                                  Ventilaţie cu recuperare de căldură

ECOVEN pune la dispoziţie clienţilor întreaga tehnică a instalaţiilor de ventilaţie a aerului cu recuperare de căldură necesare unei clădiri, pentru a asigura un confort ridicat şi un consum minim de energie într-o casă ecologică.
Gama de produse de ventilaţie cu recuperare de căldură comercializate cunoaşte o continuă diversificare, ce contribuie la protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului.
Calitatea superioară a produselor de ventilaţie cu recuperare de căldură şi a serviciilor de consultanţă, proiectare, montaj şi întreţinere, oferite de ECOVEN, constituie un criteriu de bază pentru obținerea satisfacției clienților. Un nivel ridicat de calitate asigură competitivitatea produselor şi serviciilor din domeniul componentei de ventilaţie cu recuperare de căldură de pe piață.

Ventilaţia cu recuperare de căldură (HRV – Heat Recovery Ventilation) reprezintă o soluţie de ventilaţie cu recuperare de căldură profesională pentru spaţiile rezidenţiale sau industriale.